Hókifli

Hókifli:

  • 40 dkg liszt (rétesliszt)
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • csipet só
  • 2 dl tejföl
Mikor szépen összeáll egy gombóccá, deszkán 15 percig pihentetem. Ezután 2-3 mm vastagra nyújtom, kb. 6 cm átmérőjű kiszúróval köröket szúrok ki belőle. Saját készítésű szilvalekvárral töltöm, mindnek a közepébe teszek egy keveset, a tésztát félbehajtom, a széleket az ujjammal jól lenyomkodom. Majd erre ráhajtom a töltelékes részt, kiflire igazítom. 180 fokos sütőben 12 percig sütöm.
Még forrón megforgatom vaníliás cukorban, hagyom kihűlni, majd dobozolás előtt még egy cukorréteget kap.
Pár nap múlva lesz tökéletes íze.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Terítésről, étkezésről szóló mondókák

Versek a hóvirágról

Emily Perl Kingsley: Üdvözöljük Hollandiában