Főzhető gyurma

Többféle gyurmareceptet kipróbáltam már anyaként és gyakorló gyógypedagógusként egyaránt, de amióta rátaláltam erre a gyurmára, csak ilyet készítek.
Rengeteg érvet tudok felsorakoztatni mellette: először is olcsó, ami a gyermekeket


 ismerve, nem hátrány. Nem hagy maradandó nyomot, ruhából kimosható, szőnyegről (megszáradva) feltakarítható.
Könnyű az elkészítése, a szorgos gyerekkezek besegíthetnek, főleg a színezését élvezik majd. Bármilyen színt kikeverhetünk. Hűtőben sokáig eltartható.













 A RECEPT

25 dkg liszt
2 evőkanál só
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál citromsav vagy borkősav (hogy ne penészedjen meg)
3 dl víz

Egy lábasban elkezdjük melegíteni a vizet. Mi ilyenkor szoktuk megszínezni.
Húsvét után megmaradt tojásfestékkel, máskor temperával vagy sima ételfestékkel.
Ezután beletesszük az összes hozzávalót, és folytonos kavargatás főzzük (kb. 15 perc).
Eleinte ragacsos és darabos, de nem kell megijedni, a végére szépen összeáll az egész.

A végén már elég nehéz keverni, innen is lehet tudni, hogy már jó. Ha kihűlt, jól átgyúrjuk és indulhat a móka.
Fóliába csomagolva, vagy légmentes dobozba zárva hűtőben sokáig eláll.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Terítésről, étkezésről szóló mondókák

Versek a hóvirágról

Emily Perl Kingsley: Üdvözöljük Hollandiában