Főzhető gyurma
Többféle gyurmareceptet
kipróbáltam már anyaként és gyakorló gyógypedagógusként egyaránt, de
amióta rátaláltam erre a gyurmára, csak ilyet készítek.
Rengeteg érvet tudok felsorakoztatni mellette: először is olcsó, ami a gyermekeket
ismerve, nem hátrány. Nem hagy
maradandó nyomot, ruhából kimosható, szőnyegről (megszáradva)
feltakarítható.
Könnyű az elkészítése, a szorgos gyerekkezek besegíthetnek, főleg a színezését élvezik majd. Bármilyen színt kikeverhetünk. Hűtőben sokáig eltartható.
A RECEPT
25 dkg liszt
2 evőkanál só
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál citromsav vagy borkősav (hogy ne penészedjen meg)
3 dl víz
Egy lábasban elkezdjük melegíteni a vizet. Mi ilyenkor szoktuk megszínezni.
Húsvét után megmaradt tojásfestékkel, máskor temperával vagy sima ételfestékkel.
Ezután beletesszük az összes hozzávalót, és folytonos kavargatás főzzük (kb. 15 perc).
Eleinte ragacsos és darabos, de nem kell megijedni, a végére szépen összeáll az egész.
A végén már elég nehéz keverni, innen is lehet tudni, hogy már jó. Ha kihűlt, jól átgyúrjuk és indulhat a móka.
Fóliába csomagolva, vagy légmentes dobozba zárva hűtőben sokáig eláll.
Rengeteg érvet tudok felsorakoztatni mellette: először is olcsó, ami a gyermekeket
Könnyű az elkészítése, a szorgos gyerekkezek besegíthetnek, főleg a színezését élvezik majd. Bármilyen színt kikeverhetünk. Hűtőben sokáig eltartható.
A RECEPT
25 dkg liszt
2 evőkanál só
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál citromsav vagy borkősav (hogy ne penészedjen meg)
3 dl víz
Egy lábasban elkezdjük melegíteni a vizet. Mi ilyenkor szoktuk megszínezni.
Húsvét után megmaradt tojásfestékkel, máskor temperával vagy sima ételfestékkel.
Ezután beletesszük az összes hozzávalót, és folytonos kavargatás főzzük (kb. 15 perc).
Eleinte ragacsos és darabos, de nem kell megijedni, a végére szépen összeáll az egész.
A végén már elég nehéz keverni, innen is lehet tudni, hogy már jó. Ha kihűlt, jól átgyúrjuk és indulhat a móka.
Fóliába csomagolva, vagy légmentes dobozba zárva hűtőben sokáig eláll.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése