Csőben sült karfiol

Ma egy olyan vacsorát szerettem volna elkészíteni, amiben van zöldség, finom, laktató és nem igényel nagy idő- és energia ráfordítást.
Így jutott a választásom a csőben sült karfiolra.

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben félig megfőzzük.
Egy kivajazott kerámia tepsibe rakjuk.
A csirkemellet kockára vágjuk, grill fűszersóval meghintjük és hirtelen megsütjük vajon, vagy olivaolajon. 

Ha elkészült, ráöntjük a megfőtt karfiolra.
Elkészítjük a besamelt: a vajon világosra pirítjuk a lisztet, megszórjuk sóval, szerecsendióval, kicsi borssal , (én szeretek belereszelni sajtot) és tejjel folyamatos keverés mellett felöntjük annyira, hogy tejföl sűrűségű mártást kapjunk.
Levesszük a tűzről, picit hűljön.
Ezt a masszát ráöntjük a karfiolra, ( ráreszelek sajtot a tetejére) és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Terítésről, étkezésről szóló mondókák

Versek a hóvirágról

Emily Perl Kingsley: Üdvözöljük Hollandiában