Ki lakik a dióhéjban?
Ha dióról beszélünk, legtöbbször
egy finom sütemény jut az eszünkbe, leginkább a karácsonyi bejgli. Pedig
jótékony hatása igazán nyersen érvényesül, hiszen így megtartja
vitamin- és ásványi anyag tartalmát.
A dióbélnek kiemelkedően magas a vitamintartalma: jelentős A-, B5- és C-vitaminforrás. Gazdag ásványi anyagokban – főleg kálium-, foszfor- és kalciumtartalma jelentős -, ezért is érdemes fogyasztanunk.
Csökkenti a vér koleszterinszintjét. Parazitaölő, vértisztító hatású. Hatékonyan erősíti a legyengült, beteg szervezetet. Száraz, hűvös helyen sokáig tárolható, így rágcsálható egész évben. Tárolhatjuk mézben is, finom csemege.
A dióbélnek kiemelkedően magas a vitamintartalma: jelentős A-, B5- és C-vitaminforrás. Gazdag ásványi anyagokban – főleg kálium-, foszfor- és kalciumtartalma jelentős -, ezért is érdemes fogyasztanunk.
Csökkenti a vér koleszterinszintjét. Parazitaölő, vértisztító hatású. Hatékonyan erősíti a legyengült, beteg szervezetet. Száraz, hűvös helyen sokáig tárolható, így rágcsálható egész évben. Tárolhatjuk mézben is, finom csemege.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése